top of page

ОБУЧЕНИЕ ПО МОДЕЛА 1 : 1 САМО В СУ “СТОЯН ЗАИМОВ” - ПЛЕВЕН

Модел 1:1

Като единствено Google референтно училище в областта, през учебната 2022/ 2023 година СУ “Стоян Заимов” - Плевен ще осъществява обучение по модела 1 : 1. Новозаписаните ученици в паралелката “Природни науки” (биология и химия) в 8 клас, ще имат възможността да бъдат част от съвременното световно обучение. В учебните часове ученици и учители ще работят с Chrombook и всички разширени приложения на Google Workspace. Те ще са пионерите в областта, прилагащи този модел на образователни технологии.

received_1237700776817546.jpeg

Какво е Google reference school?

Това е училище, което е признато от Google за използването на технологиите, облачната платформа Google Workspace for education и устройствата Chromebook за оптимизиране и подобряване на учебния процес. Училището има желание да споделя своя опит и добра практика с други училища и да промотира продуктите на Google за образованието.

СУ ,,Стоян Заимов” е училище, в което учители, ученици и администрация, използват с преференции всички технологии (приложения) на Google Workspace.

Всички от референтното училище имат защитени профили в училищния домейн, създаден към Google.

Какво е обучение по модел 1 :1?

"1:1"(едно към едно) е модел на организация на учебния процес, при който всеки ученик и учител имат свое електронно устройство и свързан към него персонален профил. Моделът разглежда използването на дигиталните технологии като ресурс и платформа, а не като самоцел. 

Обучението по този модел дава възможност за осъществяване на проекто - базираното обучение, водещо до практическо приложение на знанията, до развитие на различни умения в младите хора.

received_723136975445606.jpeg
bottom of page