Търсене

Втора поредна година СУ "Стоян Заимов" провежда мероприятия във връзка с Европейска седмица на мобил

За втора година СУ ,,Стоян Заимов" - град Плевен провежда мероприятия във връзка с Европейската седмица на мобилността. Училището е единственото в област Плевен с регистрация в сайта на европейската инициатива.

Първото мероприятие се проведе на 17 септември съвместно с ДГ „Зорница“ – град Плевен и с подкрепата на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Плевен. Представената състезателна игра „ Спазваме правилата за движение“, подготвена от ученици от четвърти клас, включваше викторина с въпроси към малките деца, в които те показаха знания за безопасно преминаване по пешеходна пътека, сигнализациите на светофара и др. Малчугани и ученици заедно редиха пъзели „Пътни знаци“. Върху новата площадка по БДП на ДГ „Зорница“, пред погледите на децата от подготвителната група, четвъртокласниците с тротинетки демонстрираха своите умения в прилагането на правилата за движение.

Децата с интерес разгледаха автомобила на пътната полиция и неговата сигнализация, показан от полицейски инспектор Деян Парушев.

За показаните знания малчуганите и учениците получиха подаръци. В мероприятието се включиха и родителите на децата от подготвителната група.

Предстоящите инициативи са:

21 септември - Ден без автомобили. На училище без автомобили - учители, родители, ученици се придвижват до училището с алтернативни средства или пеша.

01 октомври - Състезание "Безопасно и здравословно в училище".