Търсене

"И се роди светец..."

На 25 октомври в конферентната зала на училището бе отбелязан Деня на народните будители, който тази година е посветен на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на “История славянобългарска”.

Гости на събитието бяха г-жа Петкова, г-жа Трифонова, г-жа Нинова, г-жа Стефанова, специалисти от РИМ, град Плевен - Нели Станева, Миглена Николова, Мария Лилова, както и представители от Регионална библиотека “Христо Смирненски” Павлинка Георгиева и Радостин Гергов, учители, ученици.

Събитието, организирано от клуб “Езиков свят” и клуб “Завет” представиха рецитал със стихове посветени на Паисий Хилендарски.

За пръв път бе споделено личното творчество на Александра Христова, ученичка от ХІ б клас, удостоена с грамота от настоятелството на Народно читалище ,,Христо Смирненски – 1889 г.“ гр. Златица за успешно участие в Седемнадесети поетичен конкурс на тема ,,Знай своя род и език“. Конкурсът се провежда по повод 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на ,,История славянобългарска“.

Представен бе проекта на учениците от СУ ,,Стоян Заимов”, отличен с ПЪРВО МЯСТО в ШЕСТИ НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС ЗА ИСТОРИЧЕСКА ПАМЕТ БУДИТЕЛ”, подготвен от Николай Грънчаров Х а клас, Божидар Димитров Х а клас, Полина Динчева ХІ б клас и Габриел Караиванов Х.

Всички присъстващи бяха приканени да се включат в инициативата на клуб ,,Езиков свят“ и клуб ,,Завет“ за преписване на ,,История славянобългарска“.196 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички