Търсене

Ненчо Илчев и Веселин Плачков гостуваха в СУ "Стоян Заимов"

Популярните български актьори зарадваха децата и им дадоха ценни напътствия

Обичаните български актьори Ненчо Илчев и Веселин Плачков гостуваха в СУ "Стоян Заимов" - Плевен по проект "Твоят час" към Министерството на образованието, а повод за събитието бе и честването на 180-годишнината от раждането на Васил Левски и 144 години от неговата гибел. Двамата се срещнаха с второкласници и четвъртокласници по покана на учителя Валери Николов. Сред специалните гости бе и нашата съгражданка д-р Денислава Ангелова, съучредител на фондация "Докосни дъгата", подпомагаща деца, болни от диабет.

Ученици от Музикалното училище в Плевен се качиха първи на сцената и откриха събитието, изпълнявайки на китара вечните хитове "Dust in the wind" и "Lambada".

Дойде ред на Веселин Плачков, който разказа пред децата повече за професионалния си път. Те от своя страна го затрупаха с въпроси за детството му, ролите в театъра и филмите, както и за уроците на живота.

Големият български актьор апелира към учениците да слушат учителите и родителите си. "Сега ви е златно време да учите, защото ви се дава всичко, което може да получите, за да излезете от училище с възможно най-много знания. Аз и до ден-днешен си обичам учителите", призна Плачков пред развълнуваните детски погледи, които попиваха с интерес всяка негова дума.

"Трябва да се радвате на това, което правите. Аз си обичам работата и все едно никога не съм бил на работа. Когато обичате училището, просто го превръщате в удоволствие. Пожелавам ви да станете големи професионалисти в това, което сте решили да правите", каза още Веско Плачков.