Търсене

Отборът на СУ "Стоян Заимов" - Плевен стана трети на състезание по дебати

На 18 и 19 юни 2021 г., ученици от СУ “Стоян Заимов” – Плевен участваха в полуфиналите и финалите на състезание “Дебати за климата”, организирано от Фондация “Екообщност”.

В състава на отбора на СУ “Стоян Заимов” са ученици от X и XI клас: Борислава Петкова, Ивайла Тенева, Стефан Василев, Даяна Вълчева, Нели Домнева, Радуан Али и Теодор Уруков. Те се обучават в паралелки с профил “Природни науки” (биология и химия) на училището. Техен ръководител в подготовката за състезанието е Катя Трифонова – учител по Биология и здравно образование в гимназиален етап, информират от училището.

Квалификациите на състезанието започнаха още през м. май тази година и се проведоха в онлайн форма. От всички участници в квалификациите, до полуфиналите и финалите бяха допуснати 4 отбора. Те премериха сили и показаха знания и умения на полуфиналите и финалите на състезанието, които се проведоха присъствено, в град София. С минимални разлики в точките, на първо и второ място са ППМГ “Нанчо Попович” – град Шумен и ПЧМГ – град София. Отборът на СУ “Стоян Заимов” се класира на трето място, в направлението – дебати на български език.

Опитът и знанията, които натрупаха учениците, емоциите, които изживяха и запознанствата, които създадоха участниците, са стъпка в тяхното развитие.

С думи на благодарност, за оказаната подкрепа и доверие, ръководството на СУ “Стоян Заимов” се обърна към родителите. То пожела нови успехи на учениците и на г-жа Трифонова!


информация: Плевен За Плевен