Търсене

Първи в Плевен

Актуализирано: 20.02

СУ „Стоян Заимов“ - първото училище в облака в град Плевен

В условията на COVID-19 СУ „Стоян Заимов“ - гр. Плевен в партньорство с Център за творческо обучение ускорено направи планираната крачка към дигитализирането на обучението, внедрявайки G Suite за образованието. Въпреки краткото време, училището вече разполага с 926 активни потребители и 299 Google Classrooms.

Скоростните резултати мотивираха директорът Анни Петкова да подкрепи своя екип закупувайки 10 броя уиндоуски устройства Acer B118-G2 с мулти тъч дисплей, активна писалка, подсилен корпус и издръжливост на батерията 8 часа на ден. С тези стъпки СУ "Стоян Заимов" върви уверено по пътя към цялостна образователна трансформация.

Прилагаме текст на писмо до колективът на СУ „Стоян Заимов“ - гр. Плевен от Център за творческо обучение:


Център за творческо обучение


Уважаеми колеги,


Център за творческо обучение изразява своята удовлетвореност от успешното сътрудничество между двете страни. Да подпомогнеш едно учебно заведение успешно да направи крачка напред в развитието си и да го превърнеш в модел за съвременно такова е не само трудна задача, но и истинско призвание.

С успешното реализиране на тази амбициозна цел се е заела г-жа Анни Петкова, директор на СУ „Стоян Заимов“, гр. Плевен . Благодарение на усилията ѝ и ясната стратегия, училището успява за кратко време да внедри смислено използването на „облачни“ услуги в обучителния процес, превръщайки го в първото училище от такъв тип в града. Обученият педагогически екип и гъвкавостта на директора раждат решение, което влиза в синхрон с предизвикателствата на дистанционно обучение, а мисията е една - качествено обучение за възпитаниците на училището.

Като добър мениджър, г-жа Петкова има дългосрочна стратегия за развитие на училището, която включва активно използване на образователната „облачна“ платформа, където всички учители и ученици са със свои електронни профили, осигуряващи им работа в защитена среда и непрекъснато взаимодействие. Достъпът до различни образователни приложения предвижда превръщането на учениците в сътрудници на учителя и създатели на учебно съдържание, подчинено на проектно базирано обучение.

Дигитализация на административните процеси и кандидатстване по различни проекти, са други основни компоненти от иновативната политика на училището. Трансформацията на учебната среда е също сред приоритетите на директора на СУ „Стоян Заимов“ като в момента тече такава на кабинет по биология и здравно образование, който ще бъде превърнат в съвременно и технологично място, привличащо учениците.

С дългосрочния си план за развитие на училището, чрез най-съвременни методи и технологии, г-жа Анни Петкова успешно успява да направи прехода от традиционно към модерно образование, което да носи на учениците по-голямо удовлетворение от придобиването на нови знания.

Пожелаваме успех!

Александър Ангелов,

управител на Център за творческо обучение