Търсене

СУ "Стоян Заимов" - Плевен започва реализирането на проект "Компостирането - като наша мисия"

На 27 април 2021 година официално стартира реализирането на проект “Компостирането - като наша мисия”, спечелил второ място в конкурса “Млад иноватор” - 2020 г. Учениците от екип “Бъдеще” представиха целите, които си поставят: популяризирането на компостирането сред съученици, родители и общественост; използването на получения компост; подобряване на учебната среда, чрез оформянето на цветни кътове в училището.

В училищният двор са поставени 3 компостeра. По този начин ефективно ще се използват растителните отпадъци от двора - окосена трева, листа и други.

Учениците от екипа, заедно със свои съученици ще проследяват протичането на компостирането, за да бъдат спазени необходимите условия.

На откриването присъстваха г-н Стефан Цанев - директор на РИОСВ, г-жа Таня Иванова - връзки с обществеността в РИОСВ, представители на Лайънс Клуб - Плевен Огледало, директори на детски градини.

Проектът е разработен и защитен на конкурса от Даяна Вълчева, Елиза Петкова, Радослава Маринова, Силвия Ангелова и Владислав Петров, ученици в гимназиален етап, а техен ръководител е г-жа Катя Трифонова - учител по Биология и здравно образование.