Търсене

СУ "Стоян Заимов" - Плевен отбеляза своята 40-годишнина

Като приказка на знанието определи 40-годишната история на Средно училище „Стоян Заимов” неговата директорка Анни Петкова в приветствието си по повод празничния ден. Тя благодари на всички предишни ръководители, учители, бивши и настоящи ученици за това, че са част от тази приказка.

Гости на събитието бяха кметът Георг Спартански, Диана Данова – председател на Постоянната комисия по образователна политика и читалищна дейност при Общински съвет – Плевен, много бивши преподаватели.

Бъдете здрави, бъдете умни, решителни и непокорни в най-добрия смисъл на думата, за да направите Плевен какъвто ви харесва и какъвто заслужава – красив и привлекателен град, обърна се към близо хилядата възпитаници на „Ст. Заимов” Георг Спартански.

Тържествената церемония продължи с награждаване на победители в литературния конкурс на училището, успешно представили се в национални олимпиади ученици и изявени спортисти. По повод празника в двора на училището беше засадена млада липа, дарена от Диана Данова, която е възпитаник на „Ст. Заимов”. Присъстващите бяха поздравени от фолклорния ансамбъл при учебното заведение, а бюст-паметникът на патрона на учебното заведение беше отрупан с цветя.