Търсене

СУ "Стоян Заимов" - Плевен се включи в Европейския ден на спорта (снимки + видео)

Актуализирано: 24.10

На 25 септември в десетки страни се проведе Европейският ден на спорта в училище – една от най-масовите инициативи, чрез която децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. Сдружение БГ Бъди активен е координатор на програмата за България.

СУ „Стоян Заимов“ – град Плевен също се включи в своеобразния празник на спорта. Ръководствато и колектива организираха игри, съревнования и забавни физически занимания за всички ученици. Те бяха разделени по класове и ангажирани в щафетни игри, щафетна игра спорт без отпадъци, футбол, футболен турнир за V – VІІ клас, турнир по Стрийтбол за V – VІІ клас, волейболен турнир за VІ – VІІ клас, теглене на въже, скачане с чували, народна топка, федербал и поход до „Бригадирска поляна“ За VІІІ – ХІІ клас.

Целта на мащабната инициатива е да повиши физическата активност у децата и да ги зареди с повече сили, защото именно тя може да допринесе за цялостното им благополучие и здраве в дългосрочен план.31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички