Търсене

СУ "Стоян Заимов" - Плевен се влкючи в европейската нощ на учените

Европейска нощ на учените е събитие, което повече от десет години се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света. Една от целите е да бъде представена науката на хората – деца и възрастни, да бъдат привлечени млади хора за науката.

Ученици от СУ “Стоян Заимов” – Плевен се включиха в инициативи, организирани по двата проекта за България, чрез които се реализира Нощта на учените.

На 26 ноември 2020 г. (четвъртък), учениците от VIIIб клас осъществиха играта “По пътя на водата”, ръководени от г-жа Албена Варсано – представител на Clean&Circle. Организатор на събитието е Общински център за извънучилищни дейности – Байкал, с директор г-н Иво Джокин.

В събитието участваха ученици от 4 училища в страната, като едно от тях е СУ „Стоян Заимов“, гр. Плевен с учител Катя Трифонова. Инициативата е по проект FRESHER – за европейската нощ на учените.

Михаела Царска – ученичка в VIIа клас на училището е една от финалистките, спечелила в конкурса “Научните открития, които ме вдъхновяват” по проект K – TRIO 4. Тя е разработила презентация за научно откритие, което я провокира и вдъхновява.

Извлечение от писмото на организаторите до Михаела:


“Уважаема Михаела,

Благодарим за участието и за прекрасната презентация!

С удоволствие Ви съобщаваме, че проектът Ви е сред финалистите на националния конкурс „Научните открития, които ме вдъхновяват“.

В петък – 27.11. от 18.30 ч. онлайн ще се проведе събитие, на което ще бъдат обявени имената на всички финалисти.