Търсене

СУ "Стоян Заимов" - Плевен сред големите победители в конкурса на "Нестле за по-здрави деца"

Днес се състоя награждаването в конкурса нанационалната детска програма за балансирано хранене „Нестле за по-здрави деца“. В него участваха над 6000 деца от 40 детски градини и 24 училища от цяла България. По време на събитието, коетосе проведе изцяло онлайн, трите най-активни училища и детски градини в България бяха наградени от изпълнителния директор на Нестле България г-н Петър Стоилов и от специално жури. Те спечелиха финансова помощ, с която да продължат да възпитават полезни навици за балансирано хранене и активен начин на живот у българските деца.

На първо място се класира СУ „Стоян Заимов“, Плевен със своята идея за изграждане на спортна площадка в двора на училището с фитнес уреди на открито, като целта е да развият двигателната култура на учениците. С второ място бяха отличени представителите на НУ „Иванчо Младенов“, Враца, които планират да създадат нов физкултурен салон и да го оборудват с уреди, за да могат учениците да спортуват активно. Третото място бе отредено за СУ „Максим Райкович“, Лясковец, които ще оборудват кулинарния кабинет в училището с маси и столове, а също така и с подходящи декорации, за да могат децата да придобиват знания за приготвянето на здравословни ястия.

Сред детските градини ДГ „Зорница“, Видин бе отличена с първо място в конкурса и ще вложи средствата в биоградина с открита занималня от дърво. Втората награда бе връчена на ДГ№20 „Мир“, Стара Загора, които ще инвестират в открити съоръжения за катерене и баланс,и закрит фитнес кът. Със своята мотивация и представяне на трето място се класираха представителите на ДГ „Слънце“, Кюстендил, коитоблагодарение на наградата ще организират фестивал на „Веселите плодчета“ и ще закупят специални костюми за него.