Търсене

С лекция на доц. Милена Георгиева от БАН започва Училището за родители в СУ „Стоян Заимов" - Плевен


Доц. Милена Георгиева


Лекция на молекулярния биолог доц. Милена Георгиева от Българската академия на науките ще даде старт на Училището за родители в СУ „Стоян Заимов“ в Плевен. Събитието ще се състои на 23 октомври, събота, от 11 часа.

Основна цел на научните занимания на доц. Георгиева е разгадаването на тайните, скрити в човешкия геном. За нея познаването на нашата генетика е ключът към здравословно и пълноценно съществуване. Знаем, че гените ни определят нашето здраве, нашия интелект, контролират нашите емоции, но след разчитането на човешкия геном стана ясно, че ДНК не е нашата съдба.


Натрупват се научни данни, че начинът на хранене, стресът, липсата на достатъчно сън и на физическа активност – изобщо целият начин на живот, могат да повлияят на това как информацията в ДНК се използва и как тя ще се използва в нашите бъдещи деца, далеч преди те да са били заченати, убедена е доц. Георгиева.


Какво трябва да знаем и можем да правим отговорно за нас и за децата си, са основните въпроси, на които ще отговори в лекцията си доц. Милена Георгиева, която е убедена, че тайнството на живата материя е скрито в науката молекулярна биология.


Биография на доц. Милена Георгиева</