Търсене

"Училище за родители" в СУ "Стоян Заимов" - Плевен

Стартира инициативата на СУ “Стоян Заимов” – град Плевен - “Училище за родители”. То ще се провежда ежемесечно, на различни теми и с родители на ученици от различни класове.

На 23 октомври 2021 г. (събота) е първото събитие на тема “Нашите навици и ДНК”

Доскоро се считаше, че наследствената информация се предава непроменена на нашето поколение, иначе как нашите деца и внуци ще приличат на нас? С разчитането на човешкия геном стана ясно, че ДНК не е нашата съдба. Натрупаха се научни данни, че начина на хранене, стрес, липса на достатъчно сън, липса на физическа активност, изобщо – начинът на живот, могат да повлияват на това как информацията в ДНК се използва и как тя ще се използва в нашите бъдещи деца, далеч преди те да са били заченати. Какво трябва да знаем и можем да правим - отговорно за нас и децата ни?

Представящ: Милена Георгиева - доцент по молекулярна биология и магистър по клетъчна биология и ембриология. Работи в сфери като молекулярна биология, генетика, епигенетика и съвременна биомедицина към Институт по Молекулярна Биология – БАН.

Всички събития се провеждат с ограничен брой хора, във връзка със спазването на противоепидемичните мерки.0 преглеждания0 коментара